i
Dutch Originals Furniture 3e Industrieweg 5
NL-4147 CV Asperen Nederland
Fax +31(0) 345 61 26 27 info@dutchoriginals.com

Gispen 1407 in het Rijks Museum

In het café van het Rijks Museum staan de Gispen 1407 fauteuils…

Design in het Rijks Museum

Het nieuwe café zit in een van de twee atria die links en rechts van de onderdoorgang naar het Museumplein liggen. Jarenlang was de ruimte dichtgemetseld maar ze is weer opengebroken en hersteld naar het oorspronkelijke ontwerp van architect Pierre Cuypers. Paul Linse was zo onder de indruk van die overweldigende ruimte dat hij eigenlijk niets aan het atrium wilde toevoegen. het café is daarom een soort silhouet van de ruimte geworden, met dezelfde kleuren en hetzelfde materiaal. Het café lijkt verrezen uit het Portugese hardsteen op de vloer. Ook de balie is er deels van gemaakt net als de gigantische doos achterin waarin zich de keuken bevindt. De nuance zit in subtiele details. Een gigantische glazen stolp die over de toonbank komt met daaronder Oudhollandse koekjes. en een gouden nis in de rand van ‘de doos’ met bijzondere Hollandse likeuren. De meubels zijn tijdloos. Oa. staan de Gispen 1407 stoelen van Wim Rietveld in dit geheel.

Gispen 1407
Fauteuil met rechte rug en zitting op een grafietzwart gelakt frame van staal. De rug en de zitting zijn beide van gelakt plaatstaal en voorzien van een afneembare bekleding met een vulling van schuimrubber. Fauteuil 1407 is ontworpen door Wim Rietveld in samenwerking met A.R. Cordemeyer en is een variant van fauteuil 1401. Gelijk aan de fauteuil 1401, is bij de Gispen 1407 aan de achterzijde de plaatstalen rug zichtbaar. Verder is fauteuil 1407 ongeveer 5 cm groter en dieper. Dutch Originals heeft de Gispen 1407 in 2013 opnieuw in productie genomen.

Deze fauteuil is exclusief verkrijgbaar bij; Van Til Interieur te Alkmaar, De Klare Lijn te Leiden, De Inrichterij te Dordrecht en Fischer Trendy te Deventer.