i
Dutch Originals Furniture 3e Industrieweg 5
NL-4147 CV Asperen Nederland
Fax +31(0) 345 61 26 27 info@dutchoriginals.com

W.H. Gispen Award uitreiking 25 mei 2014

Zondag 25 mei 2014 was de bekendmaking van de winnaar van de Dutch Originals Ontwerp Wedstrijd en de uitreiking van de W.H. Gispen Award bij de firma Hartman Binnenhuisadviseurs te Rotterdam en werd gepresenteerd door Hidde van Warmerdam.

Tevens is onder de genodigden een Gispen 416 fauteuil verloot. De winnaar hiervan is de heer Ries van Hoogdalem.

Architect Jan Brouwer heeft de eerste W.H. Gispen Award gewonnen met zijn ontwerp van de stoel Chalu.

De jury, onder leiding van ontwerper Richard Hutten, bekroonde zijn ontwerp unaniem als beste uit de 110 inzendingen. Brouwer maakte zijn prijswinnende ontwerp samen met Industrieel ontwerper Chris Karthaus. Hun ontwerp van de kuipstoel Chalu zal worden opgenomen in de collectie van Gispen Today van het label Dutch Originals. Tevens ontvangt Brouwer een geldbedrag van €3000,-

De W.H. Gispen Award is een initiatief van Dutch Originals. Dit label brengt de klassiek geworden ontwerpen van W.H. Gispen uit onder de naam Gispen Classics. Daarnaast voert het merk een collectie met de naam Gispen Today, waarbij hedendaagse toonaangevende ontwerpers – geïnspireerd op de rijke ontwerptraditie van W.H. Gispen – nieuwe producten ontwerpen. Via deze ontwerpwedstrijd wil Dutch Originals iedere ontwerper in Nederland de kans geven een ontwerp te maken dat ook werkelijk in serieproductie wordt uitgevoerd. Niet geheel onbelangrijk; voorwaarden van de ontwerpwedstrijd waren dat het ontwerp onderscheidend en verrassend moest zijn én moet kunnen worden toegepast in het woon-werkinterieur. De ontwerpwedstrijd moet een jaarlijkse traditie worden.

Juryleden W.H. Gispen Award
De jury van de W.H. Gispen Award bestond behalve uit ontwerper Richard Hutten, uit Titus Eliëns (voormalig hoofd Collecties bij het Gemeentemuseum Den Haag en hoogleraar Industriële Vormgeving aan de Universiteit Leiden), Cees Dam (hoogleraar architectuur van de TU Delft) en Leopold de Langen (Manager Sales & Marketing Dutch Originals).